Čišćenje lica može biti ugodno - Hydra Clean Tretman


Ponekad čujem kako klijentice ne vole tretman čišćenja lica, jer istiskivanje sebuma iz pora pri mehaničkom čišćenju lica zna biti neugodno. No postoje načini da to ne bude tako.


Ponekad čujem kako klijentice ne vole tretman čišćenja lica, jer istiskivanje sebuma iz pora pri mehaničkom čišćenju lica zna biti neugodno. No postoje načini da to ne bude tako.

Redovito čišćenje lica omogućuje nam da imamo zdravu i lijepu kožu koja izgleda njegovano i zrači svježinom. Da bismo to postigli, stalno lučenje loja, koji je normalan proces u koži, kontroliramo upravo čišćenjem njezinih pora. Lučenjem loja koža si osigurava zaštitu pred vanjskim utjecajima, npr. od zime ili sunca i sprječava da iz njezine unutrašnjosti isparava vlaga. Kroz sebum koža se čisti od  nusprodukata i toksina nastalih prilikom metabolizma stanice.

Jedan od načina kojima možemo zamijeniti mehaničko čišćenje lica je Hydra Clean tretman, francuske kozmetičke kuće GUINOT. Ovaj tretman uz zagrijavajuću sondu koristi gelove s aktivnim supstancama koji izvlače sebum na površinu kože. Ovisno o tipu kože koristi se gel za masnu ili normalnu kožu.

Sastojci kao što su jojoba, alantoin i biljna ulja omekšavaju i hidratiziraju kožu, a polietilenske čestice rade eksfolijaciju.

Seboregulator u gelovima sadrži salicilnu kiselinu koja regulira lučenje sebuma, ima antibakterijsko djelovanje i smiruje upale na koži, što je posebno važno kod masne kože i pojave prištića.

Hydra Clean uređaj sa svojom termalnom elektrodom omogućuje jedinu metodu u svijetu koja dubinski čisti sve tipove kože. Termalno djelovanje elektrode uz primjenu odgovarajućih gelova omogućuje dubinsko čišćenje kože od viška sebuma i toksina.

Tretman traje kratko, 40 minuta te nije potrebno odvojiti puno vremena za tretman, a koža je na kraju tretmana svjetlija. Preporuča se jedan tretman mjesečno za suhu kožu i dva tretmana mjesečno za masnu kožu.