Pedicure


Pedikura je tretman koji Vaša stopala čini ljepšim, a nogama daje osećaj lakoće.

Kvalitetna njega stopala tretira i prevenira probleme zadebljane kože, kao što su žuljevi i kurje oči, kao i urasle nokte i infekcije povezane sa tim problemima. Pedikura nam pomaže u pravilnom držanju tako da nam omogućava ugodnije stajanje i hodanje. Kombinirana sa masažom stopala, pilingom,maskom ili parafinskom čizmom ima umirujući i relaksirajući efekt.

Ljudsko stopalo čini 28 kostiju povezanih ligamentima i zglobovima. Mišići potkoljenice pokreću stopala, a korak započinje oslanjanjem na petu, zatim tlo dotiče vanjski rub, a potom prednji dio stopala. Palac završava pokret odbacujući stopalo naprijed, u iskorak.

Svakodnevno napravimo 5.000 do 20.000 koraka. Da bi stopala mogla dobro obavljati svoju zadaću, važno ih je njegovati.

Nakon kupke stopala se obrađuju skalpelom, rašpicama ili frezom, ovisno što je potrebno za obradu. Uklanja se tvrda koža sa stopala, peta, natisci, kurje oči, nokti, kožica oko noktiju...
Moguće je lakiranje u boji po željama. To može biti klasično lakiranje, lakiranje uz sjaj i brzo sušenje ili franch lakiranje.

TRAJNI LAK ili SHELLAC na noktima stopala vrlo je dobar izbor uređivanja stopala, jer ta vrsta lakiranja zadržava se na noktima do 4 tjedna, te stopala izgledaju vrlo uredno i lijepo duže vrijeme.

Još jednostavnija varijanta lakiranja noktiju na nogama je trajni lak koji se ne peče u lampi, te se skida klasičnim acetonom, dok se  shellac skida posebnim acetonima.